• paragrafus

  Milyen adatokra van szükség az ügy elindításához?

  A rendelkezésre álló valamennyi (papír alapú és elektronikus formátumú) irat, feljegyzés, e-mail. Amennyiben az ügynek volt már előzménye, úgy annak iratai is szükségesek. Konkrét adatok.

 • paragrafus

  Kapcsolatfelvétel, megbízás

  paragrafus

  Telefonon és e-mailben sem áll módomban semmilyen ügyben jogi tanácsot adni, ezért ügyvédi munkadíjjal járó jogi tanácsadáshoz vegye fel telefonon vagy e-mailben a kapcsolatot velem.

  paragrafus

  Ha van 10 perce, e-mailben írja le röviden ügyét, vagy munkanapokon 8:00-19:00 óra között hívjon fel és egyeztessünk időpontot személyes vagy Skype konzultációra.

  paragrafus

  Már telefonon közlöm Önnel, amennyiben ügyében javasolt az ügyvédi közreműködés, és azt is, ha ügyét nem vállalom.

  paragrafus

  A személyes találkozó Skype útján, üzleti Ügyfelek székhelyén vagy az ügyvédi irodámban személyesen is megoldható előzetesen egyeztetett időpontban. Tapasztalataim szerint 1 óra elegendő arra, hogy az ügyet átbeszéljük az Ügyféllel.

  paragrafus

  Természetes, hogy az Ügyfél üzlettársaival vagy hozzátartozóival megbeszéli a lehetőségeket, így az első találkozót követően e-mailben megküldött megbízási szerződés aláírásával folytatódik az együttműködés.

  paragrafus

  Ügytípusonként eltérő az ügyintézés menete, költsége. Erről már a megbízási szerződés aláírását megelőzően részletesen, írásban is tájékoztatom Ügyfeleimet.

 • paragrafus

  Számlázás, árak

  Az átláthatóság és a könnyű számlázási gyakorlat a jogi-üzleti tevékenységem középpontjában állnak, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérem a munkaórák számát és tájékoztatom előzetesen Ügyfelemet a megbízható és együttműködő kapcsolat keretében a várható költségekről és az ügyvédi megbízási díjról, melyről minden esetben elektronikus számlát adok. Hiszem, hogy a hatékony ügyvéd nyitott a kommunikációra, ezért rövid kérdésekre meglévő Ügyfeleimnek további díj nélkül válaszolok e-mailekre és más kommunikációs csatornán beérkezett szöveges üzenetekre. Meglévő Ügyfeleimnek egy kávé mellett személyes konzultáció is rendelkezésére áll az irodában. Ügyfeleim igényeinek megfelelő rugalmas árazási és fizetési terveket kínálok az egyes ügyfelek egyedi igényeihez igazodva, beleértve a dokumentumok előkészítésével kapcsolatos átalánydíjakat és az óradíjas (pl.: bírósági tárgyalás, vagy személyes konzultáció) projekteket.

  Mindig részletesen megbeszéljük az árakat, előre.

 • paragrafus

  Ügymenet?

  Ügyfeleim részére a megbízási szerződésben vállalt feltételekkel állok rendelkezésre mind online, mind pedig személyesen. Amennyiben azonnali válaszadás nem lehetséges adott ügyben, a válaszadás várható időpontjáról minden esetben a kérés beérkezésekor tájékoztatom az Ügyfelet (tipikusan ilyen eset a bírósági és hivatali munkarend miatti korlátozott ügyintézési lehetőség). Minden beérkezett iratról - legyen az az ellenérdekű fél, bíróság vagy hatóság – Ügyfeleimet e-mailben tájékoztatom (illetve sürgős esetben telefonon is). Mindig az Ügyfél által jóváhagyott tervezet kerül megküldésre bármely fél, illetve hatóság és bíróság részére.

 • paragrafus

  Mennyi időt vesz igénybe?

  Minden ügy eltérő, azonban szerződés véleményezésre (amennyiben minden szükséges adat rendelkezésre áll) az előlegszámla teljesítésétől számított 5 munkanapon belül sor kerülhet, ingatlannal kapcsolatos szerződések esetén akár 3 munkanapon belüli szerződéskötés is lehetséges. Ügyfeleimnek azt javaslom, hogy amennyiben vitás ügyük az ellenérdekű féllel történő peren kívüli egyeztetések esetén sem mozdul a várt irányba, úgy a szükséges jogi eljárásokat negyed év elteltével érdemes megindítani. Amennyiben ezen eljárások nem vezetnek eredményre, úgy megfontolandó a perindítás lehetősége. Amennyiben pert indítottak az Ügyfél (=alperes ellen) úgy ezen a ponton érdemes az egyeztetések megkezdése, hiszen a bírósági szakaszban az ügyek a bíróságok leterheltségétől függően több évig is elhúzódhatnak. Mindig mérlegelni szükséges az Ügyfélnek mind a költség, mind pedig az idő tényezőt és az eljárásban résztvevő felperesre, illetve alperesre nehezedő lelki megterhelést is valamennyi bírósági eljárásban, amellett, hogy a peres eljárás várható eredményével, a per kimenetelével is tisztában kell lennie az Ügyfélnek. Minden ügyben a stratégiát az Ügyféllel folytatott megbeszélés alapján, az Ügyfél érdekeit maximálisan figyelembe véve, az ügy állásáról folyamatosan tájékoztatva dolgozzuk ki az Ügyféllel közösen.

drweidinger